Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met vegetarische balletjes

Spaghetti met vegetarische balletjes

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • 1 rode paprika
  • 690 g passata
  • 400 g spaghetti
  • 400 g PLUS vegetarische balletjes
  • 75 g Grana padano, geraspt
Spaghetti met vegetarische balletjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes en leg apart. Hak de steeltjes fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.
  2. 2. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui met de knoflook en basilicumsteeltjes gedurende 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paprika toe en bak nog een paar minuten.
  3. 3. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Voeg de passata toe aan het uimengsel en breng aan de kook. Laat 15 minuten op laag tot middelhoog vuur pruttelen. Kook de spaghetti in de pan met water volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
  4. 4. Verwarm ondertussen een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de vegetarische balletjes in ongeveer 10 minuten rondom bruin. Voeg toe aan de tomatensaus. Proef de saus en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
  5. 5. Giet de pasta af en voeg toe aan de pastasaus. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Schep de pasta met de balletjes in vier diepe borden. Garneer met de Parmezaanse kaas en basilicum.