

Spaghetti met vegetarische balletjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Vegetarisch
10.12 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
1 bosje Basilicum
1 stuk Rode paprika
690 gram Passata
400 gram Spaghetti
400 gram Vegetarische balletjes
75 gram Grana padano
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes en leg apart. Hak de steeltjes fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.
2. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui met de knoflook en basilicumsteeltjes gedurende 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paprika toe en bak nog een paar minuten.
3. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Voeg de passata toe aan het uimengsel en breng aan de kook. Laat 15 minuten op laag tot middelhoog vuur pruttelen. Kook de spaghetti in de pan met water volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
4. Verwarm ondertussen een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de vegetarische balletjes in ongeveer 10 minuten rondom bruin. Voeg toe aan de tomatensaus. Proef de saus en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
5. Giet de pasta af en voeg toe aan de pastasaus. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Schep de pasta met de balletjes in vier diepe borden. Garneer met de Parmezaanse kaas en basilicum.
Meer recepten in de categorie