
Spaghetti met venkel en gerookte zalm
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
2 venkelknollen
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (in plakjes)
300 gram spaghetti
1 citroen (schoongeboend)
1 theelepel gedroogde dragon
200 gram gerookte zalm (in dunne reepjes)
Bereidingswijze
1. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Snijd de venkel in vieren en snijd het groen eraf. Bewaar het groen voor garnering. Snijd de venkel in ragfijne plakjes.
2. Verwarm de olie en fruit de venkel met de knoflook circa 5 minuten.
3. Kook de spaghetti in circa 8 minuten beetgaar.
4. Rasp 1 theelepel van de citroenschil en voeg dit samen met de dragon toe aan de venkel. Bak nog een minuut.
5. Pers de citroen uit. Giet de spaghetti af en schep samen met de gerookte zalm door de venkel.
6. Breng op smaak met olijfolie, citroensap, zout en peper en bestrooi met het venkelgroen.
7. Lekker met een tomatensalade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
460 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
59 gram
Eiwitten
21 gram
Meer recepten in de categorie