
Spaghetti met walnoot-gehaktballetjes en spinaziesaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram rundergehakt
25 gram walnoten
1 eetlepel mosterd
350 gram spaghetti (pasta)
200 gram cherrytomaten
450 gram verse spinazie
5 takjes verse tijm
2 stuks uien
1 teentje knoflook
1 stuk beschuit
100 gram kruiden-roomkaas
1 stuk ei
Bereidingswijze
+ blender/keukenmachine
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de uien en pers de knoflook. Rits de tijmblaadjes van de takjes. Hak de tijm en de walnoten fijn. Was de spinazie.
2. Verkruimel het beschuit in een grote kom en voeg het gehakt, de helft van de uien, de knoflook, de mosterd, de walnoten (laat een handje achter ter garnering), het ei en de tijm toe. Rol gehaktballen van ongeveer 3 centimeter. Verhit in een koekenpan een scheut olijfolie en bak de gehaktballen in 20 minuten rondom bruin en gaar.
3. Leg de trostomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Plaats 10 - 15 minuten in de oven.
4. Bereid ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Blend de roomkaas samen met de spinazie tot een egale saus. Voeg eventueel een beetje water toe.
6. Meng de spaghetti met de spinaziesaus en serveer met de walnoot-gehaktballetjes en gepofte tomaatjes. Garneer met overige walnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3319 Kj
Calorieën
790 kcal
Vetten
36 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
69 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
46 gram