Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met walnoot-gehaktballetjes en spinaziesaus

Spaghetti met walnoot-gehaktballetjes en spinaziesaus

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 25 gram walnoten
  • 1 eetlepel mosterd
  • 350 gram spaghetti (pasta)
  • 200 gram cherrytomaten
  • 450 gram verse spinazie
  • 5 takjes verse tijm
  • 2 stuks uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk beschuit
  • 100 gram kruiden-roomkaas
  • 1 stuk ei
Spaghetti met walnoot-gehaktballetjes en spinaziesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + blender/keukenmachine
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de uien en pers de knoflook. Rits de tijmblaadjes van de takjes. Hak de tijm en de walnoten fijn. Was de spinazie.
  3. Verkruimel het beschuit in een grote kom en voeg het gehakt, de helft van de uien, de knoflook, de mosterd, de walnoten (laat een handje achter ter garnering), het ei en de tijm toe. Rol gehaktballen van ongeveer 3 centimeter. Verhit in een koekenpan een scheut olijfolie en bak de gehaktballen in 20 minuten rondom bruin en gaar.
  4. Leg de trostomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Plaats 10 - 15 minuten in de oven.
  5. Bereid ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Blend de roomkaas samen met de spinazie tot een egale saus. Voeg eventueel een beetje water toe.
  7. Meng de spaghetti met de spinaziesaus en serveer met de walnoot-gehaktballetjes en gepofte tomaatjes. Garneer met overige walnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 790
  • Eiwit 46 g
  • Koolhydraten 69 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 36 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 17
  • Vezels 8