
Spaghetti met worst en aubergine
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram verse worst
50 gram groene olijven
700 gram trostomaten
3 stuks aubergines
300 gram volkoren spaghetti (pasta)
1 plant basilicum
4 takjes tijm
50 gram parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
1 stuk ui
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de aubergines en de tomaten in blokjes. Rits de tijm van de takjes en hak grof. Snijd de olijven in ringen. Rasp de Parmezaanse kaas.
2. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan en fruit de knoflook en de ui. Knijp steeds een beetje vlees uit de worst en bak mee met de knoflook en de ui. Voeg na 8 minuten de tijm, de aubergine, de tomaten en een scheutje water toe. Laat 20 minuten stoven.
4. Meng tot slot de spaghetti door de saus en voeg de olijven toe.
5. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de basilicumblaadjes en de Parmezaanse kaas.
Tip: Garneer voor extra pit met chilivlokken.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3409 Kj
Calorieën
814 kcal
Vetten
40 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
68 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
38 gram