Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met worst en aubergine

Spaghetti met worst en aubergine

Ingrediënten

  • 500 gram verse worst
  • 50 gram groene olijven
  • 700 gram trostomaten
  • 3 stuks aubergines
  • 300 gram volkoren spaghetti (pasta)
  • 1 plant basilicum
  • 4 takjes tijm
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk ui
Spaghetti met worst en aubergine product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de aubergines en de tomaten in blokjes. Rits de tijm van de takjes en hak grof. Snijd de olijven in ringen. Rasp de Parmezaanse kaas.
  2. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan en fruit de knoflook en de ui. Knijp steeds een beetje vlees uit de worst en bak mee met de knoflook en de ui. Voeg na 8 minuten de tijm, de aubergine, de tomaten en een scheutje water toe. Laat 20 minuten stoven.
  4. Meng tot slot de spaghetti door de saus en voeg de olijven toe.
  5. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de basilicumblaadjes en de Parmezaanse kaas.
  6. Tip: Garneer voor extra pit met chilivlokken.

    Voedingswaarde

  • Kcal 814
  • Eiwit 38 g
  • Koolhydraten 68 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 40 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 15
  • Vezels 15