

Spaghetti puttanesca
4 pers.
ca. 30 min
6.28 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Spaghetti
4 eetlepel Roomboter
2 tenen Knoflook
6 filets Ansjovis
150 ml Huiswijn
690 gram Passata
1 theelepel Oregano
1 theelepel Tijm
20 stuks Groene olijven
3 eetlepel Kappertjes
5 gram Peterselie
Bereidingswijze
1. Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld in gezouten water al dente.
2. Verhit in een koekenpan de boter. Hak de knoflook fijn en voeg dit, samen met de ansjovis filets toe aan de boter. Bak 2 minuten op laag vuur terwijl je de ansjovis fijn prakt.
3. Blus af met de wijn en laat dit verdampen. Voeg de passata, oregano en tijm toe en laat 10 minuten pruttelen.
4. Halveer de olijven en voeg samen met de kappertjes toe aan de saus. Proef of je nog verder op smaak moet brengen met zout en voeg dan de spaghetti toe. Meng goed door en serveer met verse fijn gehakte peterselie.
Meer recepten in de categorie