
Spaghetti ragù met champignons
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram runderbraadlappen
400 gram volkoren spaghetti (pasta)
75 ml rode wijn
4 stuks trostomaten
350 gram gezeefde tomaten
500 gram champignons
1 stuk ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel tijm
250 ml rundvleesbouillon
75 gram rucola
20 gram parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de runderbraadlappen in stukken. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg het vlees toe en bak rondom bruin.
2. Snijd de tomaten in stukken en voeg samen met de tomatensaus, de bouillon, de rode wijn en de tijm toe aan het vlees. Laat het vlees op laag vuur 2 à 3 uur garen.
3. Breng ondertussen een pan water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Snijd de champignons in kwarten. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan, bak de champignons 5 minuten en voeg vervolgens toe aan het vlees. Laat dit nog 5 minuten meegaren.
5. Verdeel de spaghetti over de borden, schep de ragù saus op de pasta en garneer met Parmezaanse kaas. Serveer met de rucola.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2871 Kj
Calorieën
683 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
78 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
17 gram
Eiwitten
51 gram