Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti roomsaus met gehakt, spekjes en munt

Spaghetti roomsaus met gehakt, spekjes en munt

Ingrediënten

  • 2 el Olijfolie
  • 300 gr Rundergehakt
  • 150 gr Spekjes
  • 2 Sjalotten
  • 1 Courgette
  • 300 gr Honig Vezelrijk Spaghetti
  • 300 ml Halvolle melk
  • 1 pakje Honig Mix voor Tagliatelle roomsaus
  • Peper
  • Zout
  • 2 el Verse munt
Spaghetti roomsaus met gehakt, spekjes en munt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de sjalotjes in fijne ringen en de courgette in stukjes.
  2. Verhit een pan met wat olijfolie en bak het gehakt rul. Bak de spekjes ca. 5 minuten mee tot deze goudbruin en knapperig zijn. Bak hierna ook de sjalotten mee. Voeg als laatste de in stukken gesneden courgette toe en bak even mee.
  3. Verhit een pan met wat olijfolie en bak het gehakt rul. Bak de spekjes ca. 5 minuten mee tot deze goudbruin en knapperig zijn. Bak hierna ook de sjalotten mee. Voeg als laatste de in stukken gesneden courgette toe en bak even mee.
  4. Zet vervolgens een pan op het vuur en voeg 250 ml water, 300 ml melk en de mix voor tagliatelle roomsaus toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de saus ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. Voeg het mengsel van gehakt, spekjes en sjalotten toe aan de saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de saus over de pasta; garneer vervolgens met de fijngesneden munt.

Variatie

Bestrooi eventueel met Parmezaanse kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 491
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 22 g
  • Vet 33 g