
Spareribs met frietjes en dille mayonaise
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram zoete aardappelen
1 teentje knoflook
1 bakje dille
1 stuk citroen
500 gram spareribs
1 krop romanasla
4 eetlepels mayonaise
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Was en snijd de aardappelen in frietjes. Pel de knoflook en snijd samen met de dille fijn. Pers de citroen.
3. Verspreid de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met een scheutje olijfolie en versgemalen zwarte peper. Bak ze in de oven voor ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
4. Bereid de spareribs volgens aanwijzingen op de verpakking.
5. Maak de sla aan met een scheutje olijfolie en vers gemalen zwarte peper.
6. Meng de mayonaise samen met de dille, het citroensap en de knoflook.
7. Serveer de spareribs, de frietjes en de sla samen met de dille mayonaise.
Tip: Garneer met vers gesneden rode peper voor extra pit.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2765 Kj
Calorieën
660 kcal
Vetten
49 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
24 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
30 gram