
Spareribs met gegrilde-paprikaspread en ovenaardappeltjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
46.57 voor 4 pers.
Ingrediënten
1200 gram Plus spareribs
4 stuks Puntpaprika
1 Teen Knoflook
600 gram Rouge aardappelen
50 gram Walnoten
1 sneetjes Wit brood
1 theelepel Citroenrasp
1 Mespunt Djintan (gemalen komijn)
3 takjes Peterselie
Bereidingswijze
1. Benodigdheden: keukenmachine
2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Verwijder de verpakking van de spareribs en leg ze in een ovenschaal. Verwarm in 25-30 minuten.
3. Schil voor zover mogelijk, het hoeft niet zo precies, de paprika’s. Verwijder de kroontjes en zaadlijsten, en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie en bak hierin de paprika 10-15 minuten. Hak de knoflook fijn en voeg de laatste 5 minuten toe aan de paprika.
4. Verwarm de rouge aardappelen in 10-15 minuten in de oven. Verwarm een kleine koekenpan op laag vuur en rooster hierin de walnoten tot ze beginnen te kleuren en geuren. Toast het brood in een broodrooster of in de oven.
5. Hak het brood en de walnoten fijn. Doe samen met de paprika, citroenrasp, komijn en 2 eetlepels extra vierge olijfolie in een keukenmachine en hak fijn. Proef en breng op smaak met peper en zout.
6. Hak de peterselie fijn en schep door de paprikaspread. Doe de paprikaspread in een schaaltje en leg de spareribs op een grote schaal. Serveer samen met de rouge aardappels.
Meer recepten in de categorie