
Spareribs met nasi en satésaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
300 g PLUS witte rijst
2 pakken PLUS spareribs Indische stijl (à 600 g)
2 el zonnebloemolie
1 rode paprika, in reepjes
1 schaal nasigroenten (450 g)
1 bakje PLUS boemboe voor nasi goreng (100 g)
1 beker PLUS satésaus kant-en-klaar (500 g)
3 el PLUS gebakken uitjes (potje)
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Bak de spareribs 10-12 min. op de hete barbecue om en om.
Verhit intussen de olie in een wok. Bak de paprika 2 min. Voeg de nasigroenten toe en bak 2 min. mee.
Voeg de boemboe met 75 ml water toe. Bak de groenten in nog 4 min. al omscheppend gaar. Verwarm intussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de rijst af. Schep de rijst door de groenten en bak 1 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper.Schep de nasi op 4 borden. Leg er de spareribs bij. Schep de pindasaus erover en bestrooi met de uitjes.
Variatietip
De nasi is ook lekker met de varkenssaté (Boerentrots van PLUS ) van de barbecue. Liever zonder vlees? Neem de vegan verse spareribs.