1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spareribs met spinazie-raita

Spareribs met spinazie-raita

Spareribs met spinazie-raita product foto
  • Ingredienten:

  • 100 g spinazie (300 g)
  • 1 bakje dille, geplukt (20 g)
  • 200 ml volle yoghurt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 pakken spareribs Indisch (à 575 g, PLUS)
  • 1 naanbrood knoflook-koriander
  • Extra: barbecue, houtskool en briketten
Bereiden
Roerbak de spinazie en dille in een hapjespan totdat de groenten geslonken zijn. Laat uitlekken in een zeef, druk het vocht eruit en hak fijn met een scherp mes.
Roer, voor de raita, de yoghurt door de uitgelekte groenten. Breng op smaak met komijnpoeder, peper en eventueel zout.
Halveer de spareribs en gril ze 10 tot 12 minuten op de barbecue. Keer regelmatig.
Verwarm het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het brood in stukken en serveer samen met de raita bij de spareribs. Lekker met een groene salade.
Variatie
Maak van de resterende spinazie een frisse groene salade.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 42 g
  • koolhydraten
  • 48 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 595
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie