Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spareribs met spinazie-raita

Spareribs met spinazie-raita

Spareribs met spinazie-raita product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 g spinazie (300 g)
  • 1 bakje dille, geplukt (20 g)
  • 200 ml volle yoghurt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 pakken spareribs Indisch (à 575 g, PLUS)
  • 1 naanbrood knoflook-koriander
  • Extra: barbecue, houtskool en briketten
Bereiden
Roerbak de spinazie en dille in een hapjespan totdat de groenten geslonken zijn. Laat uitlekken in een zeef, druk het vocht eruit en hak fijn met een scherp mes.
Roer, voor de raita, de yoghurt door de uitgelekte groenten. Breng op smaak met komijnpoeder, peper en eventueel zout.
Halveer de spareribs en gril ze 10 tot 12 minuten op de barbecue. Keer regelmatig.
Verwarm het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het brood in stukken en serveer samen met de raita bij de spareribs. Lekker met een groene salade.
Variatie
Maak van de resterende spinazie een frisse groene salade.

Voedingswaarde

eiwit
42 g
koolhydraten
48 g
vet
25 g
Kcal
595