Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spareribs met watermeloen

Spareribs met watermeloen

Ingrediënten

  • 2 racks piri piri spareribs
  • ½ watermeloen, in plakken
  • 150 g feta, verbrokkeld
  • 1 bakje gemengde olijven
  • 1 Korenlanders stokbrood wit
  • 75 g rucola
Spareribs met watermeloen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Neem de spareribs uit de verpakking en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze 20 min. op de barbecue (of in voorverwarmde oven op 180 °C).
  3. Leg ondertussen de meloen op een schaal. Meng de feta met de rucola en olijven en verdeel dit mengsel over de watermeloen. Snij het stokbrood in plakken.
  4. Haal de spareribs uit de folie en leg ze 10 min. rechtstreeks op het rooster van de barbecue (of oven) zodat er een mooi korstje op komt. Keer af en toe. Rooster de sneetjes brood kort.
  5. Snij de spareribs los en serveer ze met de watermeloensalade en het brood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 775
  • Eiwit 42 g
  • Koolhydraten 73 g
  • Vet 34 g