
Spareribs met watermeloen
4 pers.
ca. 40 min
Hollands
Ingrediënten
2 racks piri piri spareribs
½ watermeloen, in plakken
150 g feta, verbrokkeld
1 bakje gemengde olijven
1 Korenlanders stokbrood wit
75 g rucola
Bereidingswijze
Steek de barbecue aan.
Neem de spareribs uit de verpakking en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze 20 min. op de barbecue (of in voorverwarmde oven op 180 °C).
Leg ondertussen de meloen op een schaal. Meng de feta met de rucola en olijven en verdeel dit mengsel over de watermeloen. Snij het stokbrood in plakken.
Haal de spareribs uit de folie en leg ze 10 min. rechtstreeks op het rooster van de barbecue (of oven) zodat er een mooi korstje op komt. Keer af en toe. Rooster de sneetjes brood kort.
Snij de spareribs los en serveer ze met de watermeloensalade en het brood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
775 kcal
Vetten
34 gram
Koolhydraten
73 gram
Eiwitten
42 gram