
Spectaculair aardbeientoetje met roomijs en munt
4 pers.
ca. 10 min
Hollands
Ingrediënten
125 ml slagroom
1 el suiker
2 takjes muntblaadjes
12 Hollandse aardbeien
4 el aardbeiensiroop
12 el roomijs
200 ml bruisend water
4 hoge glazen
Bereidingswijze
Klop de slagroom lobbig met de suiker.
Haal de muntblaadjes van de takjes.
Was en verwijder de kroontjes van de aardbeien.
Snijd de acht grootste aardbeien in plakjes en verdeel over de hoge glazen.
Giet hierop de siroop, zodat de aardbeien bedekt zijn met siroop.
Verdeel hier het ijs over.
Presenteer de glazen op tafel en giet aan tafel het bruisende water op het ijs (dit zorgt voor een extra feestelijk effect).
Top met de slagroom, de resterende aardbeien en de muntblaadjes.
Serveer met een rietje en lange lepel.
Meer recepten in de categorie