

Speculaas tiramisu
dessert
4 pers.
ca. 30 min
9.54 voor 4 pers.
Ingrediënten
200 ml Slagroom
4 eetlepel Neutraal suiker
500 gram Mascarpone
1 stuk Plus Koffiecups
380 gram Plus speculaasmolens
200 gram Speculoos
3 eetlepel Buisman cacao
Bereidingswijze
1. Klop de slagroom met de suiker op tot dit lobbig begint te worden. Voeg de mascarpone toe en klop door tot je een stevig mengsel hebt.
2. Zet een espresso en dip hier de speculaas koekjes kort in en leg dan in een ovenschaal. Verdeel hier de helft van het mascarpone mengsel overheen.
3. Verwarm de speculoospasta een paar seconden in de magentron zodat het vloeibaar is, maar niet warm. Verdeel dit over de mascarpone. Vul de ovenschaal met nog een laag speculaas koekjes gedoopt in de koffie en een laag mascarpone.
4. Laat dit minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Zeef vlak voor het opdienen de cacao over de tiramisu.
5. Tip: wil je geen koffie gebruiken, dip de speculaasjes dan in chocolademelk.
Meer recepten in de categorie