
Speculaasjes
Bakken
14 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
300 gram bloem (gezeefd)
0 bloem (om te bestuiven)
2 theelepels bakpoeder
150 gram donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels speculaaskruiden
150 gram boter (in blokjes)
0 blanke amandelen (om te garneren)
Bereidingswijze
1. Meng de gezeefde bloem met het bakpoeder, de basterdsuiker, speculaaskruiden en een snufje zout.
2. Voeg de boter in blokjes toe en wrijf alles met een koele hand tot een korrelig deeg.
3. Kneed het daarna niet te lang tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg, verpak in folie en leg minimaal 1 uur (of een dag van tevoren) in de koelkast.
4. Verwarm de oven voor op 170ºC. Bestuif het werkvlak en de deegroller met wat bloem.
5. Rol het deeg uit tot een lap van ½ cm dik en steek of snijd figuurtjes uit het deeg. Garneer eventueel met amandelen.
6. Leg de speculaasjes op de bakplaat en bak ze in de oven in 14-15 minuten gaar. Laat afkoelen op de bakplaat.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
200 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
27 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
3 gram