Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Speklapjes met cola-marinade

Speklapjes met cola-marinade

Speklapjes met cola-marinade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 3 el olie
  • 1 1/2 el Thaise rode currypasta
  • 500 ml Coca-Cola
  • 150 ml ketjap
  • 500 g speklappen
  • 1 limoen, in partjes (Fairtrade)
  • Extra: Weber siliconenkwast
Bereiden
Fruit voor de marinade de ui en de knoflook 5 minuten in de olie op matig vuur in een ruime steelpan tot ze zacht zijn. Voeg de currypasta toe en bak een minuut mee. Roer goed door. Schenk de cola en ketjap erbij en breng de saus aan de kook.
Haal de pan van het vuur en doe de saus over in een ruime kom of afsluitbare bak. Leg de speklappen erin en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Sluit de kom of bak af en zet 1 nacht in de koeling om te marineren.
Haal de speklappen uit de marinade en laat ze goed uitlekken. Zeef de marinade en druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Doe de marinade terug in een pan en breng aan de kook. Laat enkele minuten goed inkoken tot het mengsel wat dikker wordt, tot er ongeveer 200 ml van over is.
Gril de speklappen indirect 10 minuten op een matig hete barbecue. Keer ze regelmatig. Bestrijk de speklappen halverwege en aan het einde van het grillen in met een beetje van de marinade. Dit heet glazen. Voor meer informatie over glazen kijk je op pagina 20. Serveer de speklapjes met een partje limoen.

Voedingswaarde

eiwit
23 g
koolhydraten
42 g
vet
40 g
Kcal
620