
Speklapjes met cola-marinade
4 pers.
ca. 20 min
Amerikaans
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
3 el olie
1 1/2 el Thaise rode currypasta
500 ml Coca-Cola
150 ml ketjap
500 g speklappen
1 limoen, in partjes (Fairtrade)
Extra: Weber siliconenkwast
Bereidingswijze
Fruit voor de marinade de ui en de knoflook 5 minuten in de olie op matig vuur in een ruime steelpan tot ze zacht zijn. Voeg de currypasta toe en bak een minuut mee. Roer goed door. Schenk de cola en ketjap erbij en breng de saus aan de kook.
Haal de pan van het vuur en doe de saus over in een ruime kom of afsluitbare bak. Leg de speklappen erin en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Sluit de kom of bak af en zet 1 nacht in de koeling om te marineren.
Haal de speklappen uit de marinade en laat ze goed uitlekken. Zeef de marinade en druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Doe de marinade terug in een pan en breng aan de kook. Laat enkele minuten goed inkoken tot het mengsel wat dikker wordt, tot er ongeveer 200 ml van over is.
Gril de speklappen indirect 10 minuten op een matig hete barbecue. Keer ze regelmatig. Bestrijk de speklappen halverwege en aan het einde van het grillen in met een beetje van de marinade. Dit heet glazen. Voor meer informatie over glazen kijk je op pagina 20. Serveer de speklapjes met een partje limoen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
620 kcal
Vetten
40 gram
Koolhydraten
42 gram
Eiwitten
23 gram