
Speklapjes met gebakken aardappeltjes en appelcompote
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1 kilo Elstar appels
1 Bio+ citroen
100 ml water
1 eetlepel bruine suiker
1 theelepel kaneel
4 speklapjes
600 gram aardappelpartjes
Olie om in te bakken
Bereidingswijze
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels daarna in blokjes.
Rasp de schil van een citroen en pers de citroen uit. Doe de appelstukjes samen met het water, citroensap, citroenrasp, suiker en kaneel in een pan en breng aan de kook.
Draai daarna het vuur laag, zet de deksel schuin op de pan en laat ongeveer 15 minuten zacht koken. Roer af en toe.
Wil je een gladdere appelmoes? Pureer alles dan met een staafmixer of in de blender.
Bak de speklapjes in in hun eigen vet in de koekenpan, gaar en krokant.
Bak in een andere koekenpan in wat olie de aardappelpartjes goudbruin. Serveer de speklapjes met de gebakken aardappeltjes en de appelcompote.