Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Speklapjes met gebakken aardappeltjes en appelcompote

Speklapjes met gebakken aardappeltjes en appelcompote

Ingrediënten

  • 1 kilo Elstar appels
  • 1 Bio+ citroen
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 speklapjes
  • 600 gram aardappelpartjes
  • Olie om in te bakken
Speklapjes met gebakken aardappeltjes en appelcompote product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels daarna in blokjes.
  2. Rasp de schil van een citroen en pers de citroen uit. Doe de appelstukjes samen met het water, citroensap, citroenrasp, suiker en kaneel in een pan en breng aan de kook.
  3. Draai daarna het vuur laag, zet de deksel schuin op de pan en laat ongeveer 15 minuten zacht koken. Roer af en toe.
  4. Wil je een gladdere appelmoes? Pureer alles dan met een staafmixer of in de blender.
  5. Bak de speklapjes in in hun eigen vet in de koekenpan, gaar en krokant.
  6. Bak in een andere koekenpan in wat olie de aardappelpartjes goudbruin. Serveer de speklapjes met de gebakken aardappeltjes en de appelcompote.