
Speklapspiesen met mangosalsa
4 pers.
ca. 35 min
Ingrediënten
1 mango
10 radijsjes (zak à 300 g)
1 limoen
5 takjes koriander
tabasco (naar smaak)
1/5 rode peper
4 PLUS Speklapjes smokey barbecue
Extra nodig: BBQ, satéprikkers
Bereidingswijze
1 Leg eventueel de PLUS bamboe tapasprikkers ca. 10 min. in koud water. Schil 1 mango, snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in kleine blokjes. Hak 10 radijsjes (zak à 300 g) grof. Boen 1 limoen schoon, rasp de groene schil dun af en pers de vrucht uit. Pluk de blaadjes van 5 takjes koriander en hak de steeltjes fijn en de blaadjes grof.
2 Schep de mango met de radijs, limoensap, limoenrasp, gehakte koriandertakjes, de helft van de korianderblaadjes, tabasco, peper en zout naar smaak door elkaar. Voeg eventueel naar smaak 1/5 rode peper toe (in ringen gesneden).
3 Prik 4 PLUS Speklapjes smokey barbecue aan 2 lange barbecuespiesen of prik elk speklapje aan 2 bamboe tapasprikkers (18 cm). Steek de barbecue aan. Leg de spiesen met de speklappen op het rooster van de voorverwarmde barbecue en bak ze in ca. 15 min. aan beide kanten mooi bruin en gaar. Keer ze regelmatig en let erop dat het vlees niet te donker wordt. Schuif de spiesen dan naar de zijkanten van het rooster.
4 Serveer de spiesen samen met de mango-radijssalsa op een grote schaal.
Meer recepten in de categorie