Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sperziebonen met kruiden en spek

Sperziebonen met kruiden en spek

Ingrediënten

  • 600 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 2 el olijfolie
  • 250 g gerookte spekreepjes
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl gedroogde dragon
  • 1 el wittewijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 50 g walnoten, grof gehakt
Sperziebonen met kruiden en spek product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de sperziebonen in water met zout in 8 minuten beetgaar. Verhit intussen in een ruime koekenpan de olijfolie. Bak de spekreepjes in 4 minuten knapperig uit.
  2. Klop een vinaigrette van de mosterd, dragon, wijnazijn en 4 eetlepels olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Giet de sperziebonen af en meng ze door het spek. Bak de bonen nog 1 minuut met het spek mee.
  4. Verdeel de bonen over een schaal. Besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met de walnoten.

Variatie

Bewaar sperziebonen in de groentelade van je koelkast of op een andere koele plek. Ze zijn dan enkele dagen houdbaar.

    Voedingswaarde

  • Kcal 515
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 8 g
  • Vet 45 g