
Sperziebonen met kruiden en spek
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
600 g sperziebonen, schoongemaakt
2 el olijfolie
250 g gerookte spekreepjes
1 tl mosterd
1 tl gedroogde dragon
1 el wittewijnazijn
4 el olijfolie
50 g walnoten, grof gehakt
Bereidingswijze
Kook de sperziebonen in water met zout in 8 minuten beetgaar. Verhit intussen in een ruime koekenpan de olijfolie. Bak de spekreepjes in 4 minuten knapperig uit.
Klop een vinaigrette van de mosterd, dragon, wijnazijn en 4 eetlepels olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Giet de sperziebonen af en meng ze door het spek. Bak de bonen nog 1 minuut met het spek mee.
Verdeel de bonen over een schaal. Besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met de walnoten.
Variatietip!
Bewaar sperziebonen in de groentelade van je koelkast of op een andere koele plek. Ze zijn dan enkele dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
515 kcal
Vetten
45 gram
Koolhydraten
8 gram
Eiwitten
15 gram