Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sperziebonensalade met burrata

Sperziebonensalade met burrata

Ingrediënten

  • 500 g sperziebonen
  • 1 sjalot
  • 3 el olijfolie extra vierge + extra voor serveren
  • 1,5 el rodewijnazijn
  • ½ tl fijne kristalsuiker
  • 120 g zongedroogde tomaten op olie (pot 280 g)
  • 200 g rode zoete trostomaatjes (PLUS Smaakselectie)
  • 1 zak veldsla (85 g)
  • 120 g kalamata olijven (pot 240 ml, Biologisch PLUS)
  • 2 bollen burrata (à 150 g, Galbani)
Sperziebonensalade met burrata product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Brunch
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snijd de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 8 min. beetgaar. Giet af en spoel kort onder koud water. Maak ondertussen de dressing. Snipper de sjalot en meng met de olijfolie, azijn, suiker en 2 eetlepels olie uit het bakje van de zongedroogde tomaatjes. Breng de dressing op smaak met peper en een beetje zout en meng door de lauwwarme sperziebonen. Verdeel over een grote schaal en laat verder afkoelen.
  2. 2 Snijd de trostomaatjes in partjes. Meng ze met de (uitgelekte) zongedroogde tomaatjes, veldsla en olijven door de sperziebonen. Breek de bollen burrata voorzichtig tot halverwege en leg ze op de salade. Besprenkel met extra olijfolie en bestrooi met extra peper en eventueel zout.

    Voedingswaarde

  • Kcal 515
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 13 g
  • Vet 45 g