
Sperziebonensalade met burrata
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 g sperziebonen
1 sjalot
3 el olijfolie extra vierge + extra voor serveren
1,5 el rodewijnazijn
½ tl fijne kristalsuiker
120 g zongedroogde tomaten op olie (pot 280 g)
200 g rode zoete trostomaatjes (PLUS Smaakselectie)
1 zak veldsla (85 g)
120 g kalamata olijven (pot 240 ml, Biologisch PLUS)
2 bollen burrata (à 150 g, Galbani)
Bereidingswijze
1 Snijd de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 8 min. beetgaar. Giet af en spoel kort onder koud water. Maak ondertussen de dressing. Snipper de sjalot en meng met de olijfolie, azijn, suiker en 2 eetlepels olie uit het bakje van de zongedroogde tomaatjes. Breng de dressing op smaak met peper en een beetje zout en meng door de lauwwarme sperziebonen. Verdeel over een grote schaal en laat verder afkoelen.
2 Snijd de trostomaatjes in partjes. Meng ze met de (uitgelekte) zongedroogde tomaatjes, veldsla en olijven door de sperziebonen. Breek de bollen burrata voorzichtig tot halverwege en leg ze op de salade. Besprenkel met extra olijfolie en bestrooi met extra peper en eventueel zout.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
515 kcal
Vetten
45 gram
Koolhydraten
13 gram
Eiwitten
11 gram