Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sperziebonensalade met krieltjes en spekjes

Sperziebonensalade met krieltjes en spekjes

Ingrediënten

  • 400 gram Sperziebonen
  • 400 gram Krieltjes
  • 150 gram Spekreepjes
  • 4 eetlepel Griekse yoghurt
  • 2 eetlepel Olijfolie
  • 85 gram Rucola
  • 50 gram Parmigiano
Sperziebonensalade met krieltjes en spekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Halveer de krieltjes en kook samen met de sperziebonen in gezouten water beide gaar, ongeveer 10 minuten. Giet af.
  2. Bak intussen de spekreepjes uit tot deze krokant zijn.
  3. Meng in een grote kom de Griekse yoghurt, de fijngehakte knoflook en de olijfolie. Meng met de krieltjes, sperziebonen en rucola. Dien op en verdeel als laatste de spekjes en het Parmezaanse kaas schaafsel er overheen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 294
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 22 g
  • waarvan suikers 0
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 5