
Sperzieboontjes in tomatensaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Indiaas
Ingrediënten
3 eetlepels boter
4 uien (gesnipperd)
1 blikje tomatenpuree (70 g)
4 wortels (geschrapt, in dunne plakjes)
4 tomaten (in blokjes)
2 eetlepels verse gember (fijngehakt)
4 teentjes knoflook (geperst)
600 gram sperziebonen (afgehaald)
Bereidingswijze
1. Verhit de boter en bak hierin de uien zacht en glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak 5 minuten. Voeg de wortel en tomaten toe en bak afgedekt 5 minuten op een lage stand. Roer af en toe door.
2. Voeg de gember, knoflook en sperziebonen toe en stoof afgedekt circa 15 minuten, tot de boontjes gaar zijn. Lekker met rijst.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
230 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
23 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie