
Spicy pita’s met vegan balletjes
2 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
½ Spitskool (Biologisch PLUS)
1 peen, geschild (BIO+)
1 PLUS rode ui
4 eetlepels PLUS natuurazijn
1/2 PLUS rode peper in ringetjes gesneden
15 g pakje verse koriander, fijngehakt (Biologisch PLUS)
250 g PLUS cherrytomaten, gehalveerd
1 potje of zakje Silvo kruidenmix gehakt mexico
½ theelepel chilivlokken (Silvo)
1 tray PLUS vegetarische balletjes (200 g)
4 PLUS volkoren maaltijd pita’s
150g Griekse stijl yoghurt (BIO+)
Bereidingswijze
Snij de spitskool in hele dunne reepjes, rasp de peen en snipper de ui en roer door elkaar in een kom.
Roer de azijn los met 2 eetlepels olie en roer de rode peper ringetjes en de helft van de fijngehakte koriander erdoor. Schep de dressing door het koolmengsel.
Verhit wat olie in een hapjespan en bak de tomaatjes in een paar minuten tot ze zachter worden.
Voeg het droge kruidenmengsel en chili melange toe en bak even mee. Schep de vegetarische balletjes erdoor en verwarm ze goed.
Rooster de pitabroodjes in een broodrooster en snijd ze open.
Vul de pitabroodjes met de koolsalade en de spicy balletjes, top af met een lepel Griekse yoghurt en bestrooi met de rest van de koriander.
Variatietip!
Serveer het gerecht ook eens met roergebakken bloemkoolrijst in plaats van met pita’s. Lekker koolhydraatarm.