Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spicy pita’s met vegan balletjes

Spicy pita’s met vegan balletjes

Ingrediënten

  • ½ Spitskool (Biologisch PLUS)
  • 1 peen, geschild (BIO+)
  • 1 PLUS rode ui
  • 4 eetlepels PLUS natuurazijn
  • 1/2 PLUS rode peper in ringetjes gesneden
  • 15 g pakje verse koriander, fijngehakt (Biologisch PLUS)
  • 250 g PLUS cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 potje of zakje Silvo kruidenmix gehakt mexico
  • ½ theelepel chilivlokken (Silvo)
  • 1 tray PLUS vegetarische balletjes (200 g)
  • 4 PLUS volkoren maaltijd pita’s
  • 150g Griekse stijl yoghurt (BIO+)
Spicy pita’s met vegan balletjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 2 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de spitskool in hele dunne reepjes, rasp de peen en snipper de ui en roer door elkaar in een kom.
  2. Roer de azijn los met 2 eetlepels olie en roer de rode peper ringetjes en de helft van de fijngehakte koriander erdoor. Schep de dressing door het koolmengsel.
  3. Verhit wat olie in een hapjespan en bak de tomaatjes in een paar minuten tot ze zachter worden.
  4. Voeg het droge kruidenmengsel en chili melange toe en bak even mee. Schep de vegetarische balletjes erdoor en verwarm ze goed.
  5. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster en snijd ze open.
  6. Vul de pitabroodjes met de koolsalade en de spicy balletjes, top af met een lepel Griekse yoghurt en bestrooi met de rest van de koriander.

Variatie

Serveer het gerecht ook eens met roergebakken bloemkoolrijst in plaats van met pita’s. Lekker koolhydraatarm.