
Spicy bloemkoolkebabs
6 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 middelgrote PLUS bloemkool
3 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel
2 eetlepels PLUS tafelsaus barbecue
1 eetlepel sambal oelek
3 eetlepels PLUS sweet chilisaus
2 bosuien
3 eetlepels PLUS gezouten pinda's
Extra nodig: sateprikkers (of metalen spiesen), BBQ
Bereidingswijze
1 Week de houten sateprikkers 1 uur van tevoren in water, dit voorkomt splinters. Snijd 1 middelgrote PLUS bloemkool zoveel mogelijk in gelijke roosjes van ca. 4 cm. Rijg ze voorzichtig aan de geweekte sateprikkers (of metalen spiesen). Bestrijk met 3 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel en bestrooi ze met zout naar smaak.
2 Rooster de bloemkoolkebabs op het minder hete deel van de BBQ (indien nodig in een BBQ-schaal) in ca. 5 min. beetgaar. Keer ze regelmatig.
3 Maak ondertussen een marinade van 2 eetlepels PLUS tafelsaus barbecue, 1 eetlepel sambal oelek (naar smaak) en 3 eetlepels PLUS sweet chilisaus.
4 Neem de bloemkoolkebabs van de BBQ, bestrijk ze met de marinade en rooster ze nog 1 minuut. Snijd 2 bosuien in ringen en strooi samen met 3 eetlepels PLUS gezouten pinda's grof gehakt over de bloemkolen.
Meer recepten in de categorie