Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spicy bloemkoolkebabs

Spicy bloemkoolkebabs

Ingrediënten

  • 1 middelgrote PLUS bloemkool
  • 3 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel
  • 2 eetlepels PLUS tafelsaus barbecue
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 3 eetlepels PLUS sweet chilisaus
  • 2 bosuien
  • 3 eetlepels PLUS gezouten pinda's
  • Extra nodig: sateprikkers (of metalen spiesen), BBQ
Spicy bloemkoolkebabs product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Week de houten sateprikkers 1 uur van tevoren in water, dit voorkomt splinters. Snijd 1 middelgrote PLUS bloemkool zoveel mogelijk in gelijke roosjes van ca. 4 cm. Rijg ze voorzichtig aan de geweekte sateprikkers (of metalen spiesen). Bestrijk met 3 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel en bestrooi ze met zout naar smaak.
  2. 2 Rooster de bloemkoolkebabs op het minder hete deel van de BBQ (indien nodig in een BBQ-schaal) in ca. 5 min. beetgaar. Keer ze regelmatig.
  3. 3 Maak ondertussen een marinade van 2 eetlepels PLUS tafelsaus barbecue, 1 eetlepel sambal oelek (naar smaak) en 3 eetlepels PLUS sweet chilisaus.
  4. 4 Neem de bloemkoolkebabs van de BBQ, bestrijk ze met de marinade en rooster ze nog 1 minuut. Snijd 2 bosuien in ringen en strooi samen met 3 eetlepels PLUS gezouten pinda's grof gehakt over de bloemkolen.