
Spicy iced koffie
Nagerecht
4 pers.
ca. 10 Min
Ingrediënten
2 delen koffiebonen
4 delen koud (mineraal)water (zonder prik)
2 cm verse gemberwortel, geraspt
1 kaneelstokje
10 kruidnagels
Bereidingswijze
Maal de bonen fijn met een koffiemolen tot je een mooie grove maling hebt. Doe de koffie in een kan, meng de specerijen erdoor, giet het water erover, roer door en laat 12 uur (of een hele nacht) in de koelkast staan.
Giet het mengsel door een schone, katoenen theedoek (die je natgemaakt hebt) boven een kom en giet terug in de omgespoelde kan.
Serveer met ijsklontjes (eventueel gemaakt van ingevroren koffie; dat maakt je iced coffee minder waterig), PLUS melk en zoetmiddel naar keuze.
Meer recepten in de categorie
Een fris zomerdrankje dat je een oppepper geeft.