
Spicy pita pizzas met parmezaan spruitjes
4 pers.
ca. 37 min
Italiaans
Ingrediënten
350 g spruiten (geschoond)
50 g Parmezaanse kaas
250 g ricotta
2 teentjes konflook
4 stuks pita
1 rode ui
1 tl chilivlokken (gemalen)
6 takjes basilicum
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en pers de knoflook. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Halveer de spruiten en rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de basilicumblaadjes fijn.
Verdeel de spruitjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en rooster 10 minuten in de oven.
Meng de ricotta met de knoflook, de helft van de Parmezaanse kaas, de chilivlokken, de basilicum en een scheutje olijfolie.
Snijd de pitabroodjes open en besprenkel met olijfolie. Besmeer met het ricotta-mengsel en verdeel de geroosterde spruitjes erover. Strooi de overige Parmezaanse kaas erover en bak nog 5 - 7 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Garneer eventueel met wat extra basilicum en chilivlokken.
Meer recepten in de categorie