Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spicy pita pizzas met parmezaan spruitjes

Spicy pita pizzas met parmezaan spruitjes

Ingrediënten

  • 350 g spruiten (geschoond)
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 250 g ricotta
  • 2 teentjes konflook
  • 4 stuks pita
  • 1 rode ui
  • 1 tl chilivlokken (gemalen)
  • 6 takjes basilicum
Spicy pita pizzas met parmezaan spruitjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 37 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en pers de knoflook. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Halveer de spruiten en rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de basilicumblaadjes fijn.
  2. Verdeel de spruitjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en rooster 10 minuten in de oven.
  3. Meng de ricotta met de knoflook, de helft van de Parmezaanse kaas, de chilivlokken, de basilicum en een scheutje olijfolie.
  4. Snijd de pitabroodjes open en besprenkel met olijfolie. Besmeer met het ricotta-mengsel en verdeel de geroosterde spruitjes erover. Strooi de overige Parmezaanse kaas erover en bak nog 5 - 7 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  5. Garneer eventueel met wat extra basilicum en chilivlokken.