
Spicy tomatensoep met mais en kruidenolie
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 uien
1 teen knoflook
2 el olijfolie
1 el gemalen komijn
2 el korianderzaad
2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
1 blokje groentebouillon
4 el olijfolie extra vierge
1 bakje verse koriander
1 blikje maiskorrels (150 g)
2 el jalapeñoplakjes (pot 295 g, Banderos)
Benodigdheden: staafmixer
Bereidingswijze
1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, komijn en 1 el korianderzaad in ca. 3 min. zacht op middelhoog vuur. Voeg de tomaten, 200 ml water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper en evt. zout en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
2 Kneus de rest van het korianderzaad met de platte kant van een mes of in de vijzel en meng het met de olijfolie extra vergine. Hak ¾ van de koriander zo fijn mogelijk en roer door de korianderolie. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
3 Laat de mais en de jalapeño uitlekken. Verdeel de soep over 4 kommen en verdeel de mais erover. Besprenkel met de korianderolie en bestrooi met de jalapeño en garneer met een paar takjes koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
246 kcal
Vetten
16 gram
Koolhydraten
18 gram
Eiwitten
5 gram