Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spicy tomatensoep met mais en kruidenolie

Spicy tomatensoep met mais en kruidenolie

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gemalen komijn
  • 2 el korianderzaad
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 bakje verse koriander
  • 1 blikje maiskorrels (150 g)
  • 2 el jalapeñoplakjes (pot 295 g, Banderos)
  • Benodigdheden: staafmixer
Spicy tomatensoep met mais en kruidenolie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, komijn en 1 el korianderzaad in ca. 3 min. zacht op middelhoog vuur. Voeg de tomaten, 200 ml water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper en evt. zout en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
  2. 2 Kneus de rest van het korianderzaad met de platte kant van een mes of in de vijzel en meng het met de olijfolie extra vergine. Hak ¾ van de koriander zo fijn mogelijk en roer door de korianderolie. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
  3. 3 Laat de mais en de jalapeño uitlekken. Verdeel de soep over 4 kommen en verdeel de mais erover. Besprenkel met de korianderolie en bestrooi met de jalapeño en garneer met een paar takjes koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 246
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 18 g
  • Vet 16 g