

Spicy tuna roll
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
9.86 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Sushi
1 eetlepel Neutraal suiker
4 eetlepel Rice vinegar
2 stuks Tonijnstukken
4 eetlepel Mayonaise
2 theelepel Sriracha
1 stuk Komkommer
1 stuk Avocado
4 vellen Nori
2 eetlepel Sesamzaad
8 eetlepel Sojasaus
Bereidingswijze
1. Voor 4 rollen sushi. Ook nodig: Bamboe matje
2. Bereid de sushirijst zoals op de verpakking vermeld staat. Meng de suiker en de rijstazijn en meng door de sushirijst heen. Laat afkoelen.
3. Giet de tonijn af en meng met de mayonaise en sriracha. Schil de komkommer en snijd in julienne repen net zo lang als het norivel. Schil de avocado’s en snij in plakjes.
4. Leg een norivel op het bamboo matje. Verspreid een dunne laag rijst met vochtige handen op het norivel, maar laat een strook aan het einde van het vel, het verst bij je vandaan, vrij.
5. Verdeel ¼ van het tonijnmengsel in een lange strook aan de onderkant van het norivel, leg hier 2 stroken komkommer en plakjes avocado langs de hele rand bij.
6. Rol het norivel op, trek de rol strak door het bamboe matje aan te trekken. Maak het lege norivel strookje op het einde vochtig en rol helemaal op. Herhaal met de rest.
7. Laat de rollen 10 minuten liggen voordat je het in stukken snijdt. Garneer de sushi dan met het sesamzaad en serveer met sojasaus.
Meer recepten in de categorie