Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinazie-aardappelstapeltjes met krokante bacon

Spinazie-aardappelstapeltjes met krokante bacon

Ingrediënten

  • 200 g bacon (plakjes)
  • 700 g voorgekookte aardappelschijfjes (duopak)
  • 2 el boter
  • 500 g gekookte rode bieten (voorverpakt)
  • 2 el olie
  • 1 bakje champignons (250 g), in plakjes
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 300 g gewassen spinazie (zak)
  • EXTRA bakplaat, bakpapier
Spinazie-aardappelstapeltjes met krokante bacon product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bacon naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de bacon in circa 10 minuten krokant in het midden van de oven.
  2. Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Kook de aardappelschijfjes in 5 minuten gaar en giet af. Houd warm in de pan en schep de boter erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Doe het vocht van de bieten in een steelpan. Snijd de bietjes in dunne plakjes en verwarm ze in het bietenvocht.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 3 minuten op hoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak 1 minuut mee.
  5. Schep de spinazie er in twee delen door en wacht met toevoegen van het tweede deel tot het eerste deel is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Maak op 4 borden stapeltjes van aardappel, biet en spinazie met champignons. Top af met een paar plakjes krokante bacon.

    Voedingswaarde

  • Kcal 440
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 39 g
  • Vet 21 g