
Spinazie-aardappelstapeltjes met krokante bacon
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
200 g bacon (plakjes)
700 g voorgekookte aardappelschijfjes (duopak)
2 el boter
500 g gekookte rode bieten (voorverpakt)
2 el olie
1 bakje champignons (250 g), in plakjes
2 sjalotten, gesnipperd
300 g gewassen spinazie (zak)
EXTRA bakplaat, bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bacon naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de bacon in circa 10 minuten krokant in het midden van de oven.
Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Kook de aardappelschijfjes in 5 minuten gaar en giet af. Houd warm in de pan en schep de boter erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Doe het vocht van de bieten in een steelpan. Snijd de bietjes in dunne plakjes en verwarm ze in het bietenvocht.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 3 minuten op hoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak 1 minuut mee.
Schep de spinazie er in twee delen door en wacht met toevoegen van het tweede deel tot het eerste deel is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
Maak op 4 borden stapeltjes van aardappel, biet en spinazie met champignons. Top af met een paar plakjes krokante bacon.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
440 kcal
Vetten
21 gram
Koolhydraten
39 gram
Eiwitten
18 gram