Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinazie-broccoli soep met romige kokosmelk en knoflook croutons

Spinazie-broccoli soep met romige kokosmelk en knoflook croutons

Ingrediënten

  • 300 gram verse spinazie
  • 500 gram broccoli
  • 4 stuks ciabattabroodjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk ui
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 10 gram koriander
Spinazie-broccoli soep met romige kokosmelk en knoflook croutons product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer of blender
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. 2. Snijd de roosjes van de broccoli. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Hak de koriander fijn en snijd de ciabatta in stukjes.
  4. 3. Meng de helft van de knoflook met een flinke scheut olijfolie. Besprenkel de ciabatta met de knoflookolie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 5 - 8 minuten goudbruin en krokant in de oven.
  5. 4. Verhit in een soeppan een scheutje olijfolie en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de broccoli, de spinazie en de helft van de koriander toe en bak 5 minuten. Giet de bouillon erbij en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen. Pureer vervolgens met een staafmixer tot een egale soep. Voeg de kokosmelk toe en verwarm nog 1 minuut.
  6. 5. Verdeel de soep over de borden en garneer met de koriander, de chilivlokken en de knoflook croutons.
  7. Tip: Serveer met partjes limoen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 398
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 44 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 10