
Spinazie-broccoli soep met romige kokosmelk en knoflook croutons
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
300 gram verse spinazie
500 gram broccoli
4 stuks ciabattabroodjes
200 ml kokosmelk
2 teentjes knoflook
1 stuk ui
1 liter groentebouillon
1 theelepel chilivlokken
10 gram koriander
Bereidingswijze
+ staafmixer of blender
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de roosjes van de broccoli. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Hak de koriander fijn en snijd de ciabatta in stukjes.
3. Meng de helft van de knoflook met een flinke scheut olijfolie. Besprenkel de ciabatta met de knoflookolie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 5 - 8 minuten goudbruin en krokant in de oven.
4. Verhit in een soeppan een scheutje olijfolie en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de broccoli, de spinazie en de helft van de koriander toe en bak 5 minuten. Giet de bouillon erbij en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen. Pureer vervolgens met een staafmixer tot een egale soep. Voeg de kokosmelk toe en verwarm nog 1 minuut.
5. Verdeel de soep over de borden en garneer met de koriander, de chilivlokken en de knoflook croutons.
Tip: Serveer met partjes limoen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1677 Kj
Calorieën
398 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
44 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie