

Spinazie-broccolisoep met blauwe-kaascroutons
Voorgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Kerst
32.95 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
1 stuk Prei
1 stuk Broccoli
1 Liter Groentebouillon
2 stuks Ciabattina
150 gram Roquefort
1 bosje Peterselie
500 gram Verse spinazie
100 ml Kookroom
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snipper de gele ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de uiteindes en de buitenste bladeren van de prei. Halveer in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Doe in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in kleine stukjes van 1 x 1 cm.
2. Verwarm een grote soeppan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui met de knoflook en prei gedurende 5-10 minuten. Voeg de broccoli en bouillon toe en breng aan de kook. Kook gedurende 15 minuten of totdat de broccoli gaar is.
3. Snijd ondertussen de ciabattina’s in dobbelsteentjes en meng met 3 eetlepels olijfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ongeveer 10 minuten goudbruin en krokant. Verbrokkel de Roquefort en hak de peterselie fijn.
4. Meng de roquefort door de stukjes brood en rooster nog een paar minuten in de oven. Meng een laatste keer en besprenkel met de peterselie.
5. Controleer of de broccoli gaar is en voeg dan de spinazie toe. Roer tot de spinazie geslonken is en pureer het geheel tot een gladde soep. Roer de kookroom erdoorheen. Proef en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in vier kommen of zes tot acht kleinere schaaltjes. Garneer met de blauwe-kaascroutons.
Meer recepten in de categorie