
Spinazie-frittata
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
2 grote uien (in halve ringen)
1 eetlepel gedroogde oregano
1 kilogram spinazie (panklaar)
8 eieren
100 gram ricotta
75 gram zachte blauwe kaas (verbrokkeld)
Bereidingswijze
1. Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de uienringen op een lage stand tot ze licht gekaramelliseerd zijn. Voeg een snuf zout en de oregano toe en laat afkoelen.
2. Stoom intussen de spinazie circa 5 minuten afgedekt in een vergiet of stoommandje boven een laagje kokend water. Schep elke minuut om. Hak de spinazie grof en knijp het overtollige vocht eruit.
3. Klop de eieren los met de ricotta, een snuf zout en peper. Schep de gebakken ui en spinazie door.
4. Veeg de koekenpan schoon en verhit hierin de rest van de olie. Giet het spinaziemengsel in de pan en strijk glad. Laat afgedekt in circa 5 minuten stollen op een lage stand.
5. Verwarm intussen de ovengrill. Verdeel de blauwe kaas over de frittata en gratineer in de pan kort onder de grill.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
415 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
7 gram
Eiwitten
27 gram
Meer recepten in de categorie