
Spinazie-omelet met gerookte zalm
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram spinazie (diepvries)
100 gram geraspte kaas
100 gram gerookte zalmfilets
6 stuks eieren
75 gram rucolamelange
1 stuk komkommer
200 gram hüttenkase
Bereidingswijze
1. Ontdooi de spinazie in een steelpan en druk het overtollige vocht er met een pollepel uit (in een vergiet).
2. Kluts de eieren met een garde. Meng de eieren met de spinazie en de geraspte kaas.
3. Verhit een scheutje olie in een steelpan en bak van het eiermengsel 4 omeletten.
4. Snijd ondertussen de komkommer in gelijke strookjes.
5. Beleg elke omelet met hüttenkäse, rucola, gerookte zalm en komkommer en klap de omelet dubbel.
6. Verdeel de omeletten over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1335 Kj
Calorieën
318 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
5 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
32 gram