
Spinazie-omelet met verse tonijnsalade
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
2 stuks trostomaten
1 eetlepel Griekse yoghurt
1 stuk avocado
320 gram tonijn uit blik
300 gram verse spinazie
8 stuks eieren
1 stuk rode ui
1 eetlepel kappertjes
3 takjes platte peterselie
Bereidingswijze
+ blender of staafmixer
1. Blend de eieren met de helft van de spinazie. Verhit een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan en bak 4 spinazie-omeletten.
2. Pel en snipper de rode ui en snijd de tomaat in kleine stukjes. Prak de tonijnstukken met een vork en meng met de rode ui, de tomaat, de kappertjes en de yoghurt.
3. Meng een eetlepel olijfolie door de overige spinazie. Halveer de avocado, verwijder de pit, snijd in blokjes en meng door de spinazie.
4. Verdeel de spinazie-omeletten over de borden, serveer met de verse tonijnsalade en de spinaziesalade en garneer met de peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1499 Kj
Calorieën
356 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
5 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
41 gram