Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinazie-rode biet plaattaart

Spinazie-rode biet plaattaart

Ingrediënten

  • 500 gram Bio+ gekookte rode bieten
  • 2 rollen JAN bladerdeeg
  • 300 gram spinazie
  • 250 gram ricotta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuks ei
  • 4 takjes tijm
  • 1 handje hazelnoten
Spinazie-rode biet plaattaart product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en pers de knoflook. Snijd de rode biet in dunne plakken. Hak de hazelnoten grof. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook. Voeg de spinazie toe en roerbak 4 - 6 minuten tot het geslonken is. Meng de spinazie en de tijm door de ricotta en breng op smaak met peper en zout.
  3. Rol het bladerdeeg uit over twee bakplaten. Vouw de buitenkanten één centimeter naar binnen. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg, dit voorkomt dat het deeg omhoog gaat in de oven. Verdeel het spinaziemengsel over het bladerdeeg en leg de plakjes biet er speels op. Garneer met de hazelnoten. Kluts het ei en kwast de randjes van het bladerdeeg in. Bak in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar.
  4. Tip: Ook lekker om wat geitenkaas te verkruimelen.