
Spinazie-rode biet plaattaart
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
500 gram Bio+ gekookte rode bieten
2 rollen JAN bladerdeeg
300 gram spinazie
250 gram ricotta
1 teentje knoflook
1 stuks ei
4 takjes tijm
1 handje hazelnoten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en pers de knoflook. Snijd de rode biet in dunne plakken. Hak de hazelnoten grof. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook. Voeg de spinazie toe en roerbak 4 - 6 minuten tot het geslonken is. Meng de spinazie en de tijm door de ricotta en breng op smaak met peper en zout.
Rol het bladerdeeg uit over twee bakplaten. Vouw de buitenkanten één centimeter naar binnen. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg, dit voorkomt dat het deeg omhoog gaat in de oven. Verdeel het spinaziemengsel over het bladerdeeg en leg de plakjes biet er speels op. Garneer met de hazelnoten. Kluts het ei en kwast de randjes van het bladerdeeg in. Bak in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar.
Tip: Ook lekker om wat geitenkaas te verkruimelen.
Meer recepten in de categorie