
Spinazie salade met falafel en avocado dip
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
250 gram falafel
1 stuk avocado
2 eetlepels kwark
2 stuks rode paprika's
500 gram verse spinazie
10 gram platte peterselie
1 stuk citroen
250 gram quinoa
Bereidingswijze
+ keukenmachine
1. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
2. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit een grillpan en besprenkel de paprikareepjes met olijfolie. Grill de paprika tot er mooie grillstrepen ontstaan.
5. Maal de avocado, de kwark, de peterselie en de helft van het citroensap in een keukenmachine tot een gladde saus.
6. Meng voor de dressing het overige citroensap, de citroenrasp, 2 eetlepels olijfolie en versgemalen peper door elkaar.
7. Meng de quinoa, de spinazie, de geroosterde paprika en de dressing door elkaar.
8. Serveer de salade met de falafel en de avocado dip.
Tip: Lekker met geroosterde amandelen
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1636 Kj
Calorieën
389 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
38 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie