
Spinazieflensjes met zalm en mascarpone
8 pers.
ca. 45 min
Ingrediënten
2 eieren (GIJS)
350 ml halfvolle melk (Biologisch PLUS)
200 gram PLUS fijngesneden diepvriesspinazie
250 gram PLUS patentbloem
1 theelepel PLUS zonnebloemolie
1 citroen
1 schaal dille (a 15 g)
1 komkommer
3 pakken gerookte zalmhaas flame roasted (Feestelijk PLUS a 80 g)
3 pakken gerookte zalmforelfilet (Feestelijk PLUS a 100 g)
2 eetlepels mascarpone
Veldsla (zak a 100 g)
Bereidingswijze
1 Doe 2 eieren (GIJS) in een kom met 350 ml halfvolle melk (Biologisch PLUS) en 200 gram PLUS fijngesneden diepvriesspinazie (ontdooid). Mix met de staafmixer. Voeg 250 gram PLUS patentbloem en 1 mespunt zout toe en roer tot een glad beslag.
2 Verhit 1 theelepel PLUS zonnebloemolie in een kleine koekenpan en bak een mooi dun flensje van een flinke lepel beslag. Bak zo in totaal 8 flensjes, voeg eventueel zonnebloemolie toe voordat je een nieuw flensje bakt. Laat ze afkoelen.
3 Rasp de gele schil van 1 citroen, pers de vrucht uit en snijd 1 schaal dille (a 15 g) fijn. Snijd met een kaasschaaf 1 komkommer in dunne linten, scheur 3 pakken gerookte zalmhaas flame roasted (Feestelijk PLUS a 80 g) en 3 pakken gerookte zalmforelfilet (Feestelijk PLUS a 100 g) in grove stukken. Leg een flensje op een bord en bestrijk met 2 eetlepels mascarpone, bestrooi met citroenrasp, dille en voeg peper en zout naar smaak toe. Beleg vervolgens met stukjes zalmforelfilet, de komkommer, wat blaadjes veldsla en besprenkel met een paar druppels citroensap. Leg er een flensje bovenop en beleg met stukjes zalmhaas flame roasted. Herhaal de twee soorten zalm om en om, de rest van de ingredienten zijn hetzelfde.
4 Bestrijk het bovenste flensje met mascarpone, garneer met sla, zalm en extra citroen rasp.
Meer recepten in de categorie