Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinaziepannenkoekjes met wasabiyoghurt en komkommer

Spinaziepannenkoekjes met wasabiyoghurt en komkommer

Ingrediënten

  • 200 g verse spinazie
  • 1 bakje verse koriander
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • 75 g bloem
  • 1 komkommer
  • 6 el olijfolie
  • 1 el sushi-azijn
  • ½ tl kristalsuiker
  • 1 tl wasabi (of meer naar smaak)
  • 5 el Griekse yoghurt 10%
  • 1 el mayonaise
  • 1 vel nori
  • 50 g granaatappelpitjes
  • Keukenmachine
  • Kleine koekenpan met antiaanbaklaag
  • Aluminiumfolie
Spinaziepannenkoekjes met wasabiyoghurt en komkommer product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Pureer de spinazie met de helft van de koriander en 50 ml melk in de keukenmachine glad. Voeg de rest van de melk en het ei toe en mix kort. Zeef de bloem en voeg met zout en peper naar smaak toe. Mix tot een glad beslag.
  2. 2 Maak met de dunschiller linten van de komkommer. Besprenkel ze met de sushi-azijn, 2 eetlepels olijfolie en suiker. Laat marineren tot gebruik.
  3. 3 Verhit de 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak van ¼ van het beslag een flensje. Bak zo nog 3 flensjes, houd ze warm onder aluminiumfolie.
  4. 4 Meng de wasabi met de yoghurt en mayonaise en voeg naar smaak zout toe. Hak de rest van de koriander grof. Snijd de nori in reepjes. Verdeel de flensjes over 4 (warme) borden, verdeel de komkommer en wasabiyoghurt erover en bestrooi met de koriander, nori en granaatappelpitjes.

Variatie

Lekker met gerookte Noorse zalm (PLUS Feestmoment)

    Voedingswaarde

  • Kcal 425
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 23 g
  • Vet 32 g