
Spinaziepannenkoekjes met wasabiyoghurt en komkommer
4 pers.
ca. 50 min
Ingrediënten
200 g verse spinazie
1 bakje verse koriander
200 ml halfvolle melk
1 ei
75 g bloem
1 komkommer
6 el olijfolie
1 el sushi-azijn
½ tl kristalsuiker
1 tl wasabi (of meer naar smaak)
5 el Griekse yoghurt 10%
1 el mayonaise
1 vel nori
50 g granaatappelpitjes
Keukenmachine
Kleine koekenpan met antiaanbaklaag
Aluminiumfolie
Bereidingswijze
1 Pureer de spinazie met de helft van de koriander en 50 ml melk in de keukenmachine glad. Voeg de rest van de melk en het ei toe en mix kort. Zeef de bloem en voeg met zout en peper naar smaak toe. Mix tot een glad beslag.
2 Maak met de dunschiller linten van de komkommer. Besprenkel ze met de sushi-azijn, 2 eetlepels olijfolie en suiker. Laat marineren tot gebruik.
3 Verhit de 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak van ¼ van het beslag een flensje. Bak zo nog 3 flensjes, houd ze warm onder aluminiumfolie.
4 Meng de wasabi met de yoghurt en mayonaise en voeg naar smaak zout toe. Hak de rest van de koriander grof. Snijd de nori in reepjes. Verdeel de flensjes over 4 (warme) borden, verdeel de komkommer en wasabiyoghurt erover en bestrooi met de koriander, nori en granaatappelpitjes.
Variatietip!
Lekker met gerookte Noorse zalm (PLUS Feestmoment)
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
425 kcal
Vetten
32 gram
Koolhydraten
23 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie