
Spinaziepastei
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
2 uien
1 teen knoflook
4 el pijnboompitten
1 kg spinazie
250 g ricotta
150 g Parmezaanse kaas, geraspt
4 eieren
5 el krenten
1 mespunt nootmuskaat
1 rol roomboter bladerdeeg (230 g, Jan)
Ovenschaal ca. 22 cm
Hulst-uitsteker
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten in ca. 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook 3 min. tot zacht en glazig. Voeg telkens een handvol spinazie toe tot het iets geslonken is.
Voeg dan 3 eieren, de pijnboompitten, ricotta en Parmezaanse kaas, krenten, nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe. Schep alles goed om en doe het in de ovenschaal.
Rol het bladerdeeg uit, snijd een cirkel 1 cm rondom groter dan de ovenschaal en leg het op de spinazie. Steek uit de rest van het deeg blaadjes en plak ze met een beetje water op het ‘deksel’.
Klop het laatste ei los en bestrijk de pastei ermee. Prik een gaatje in het midden zodat de stoom kan ontsnappen.
Bak de pastei in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
792 kcal
Vetten
3 gram
Koolhydraten
50 gram
Eiwitten
48 gram