Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinaziepastei

Spinaziepastei

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 4 el pijnboompitten
  • 1 kg spinazie
  • 250 g ricotta
  • 150 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 eieren
  • 5 el krenten
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 rol roomboter bladerdeeg (230 g, Jan)
  • Ovenschaal ca. 22 cm
  • Hulst-uitsteker
Spinaziepastei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten in ca. 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord.
  3. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook 3 min. tot zacht en glazig. Voeg telkens een handvol spinazie toe tot het iets geslonken is.
  4. Voeg dan 3 eieren, de pijnboompitten, ricotta en Parmezaanse kaas, krenten, nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe. Schep alles goed om en doe het in de ovenschaal.
  5. Rol het bladerdeeg uit, snijd een cirkel 1 cm rondom groter dan de ovenschaal en leg het op de spinazie. Steek uit de rest van het deeg blaadjes en plak ze met een beetje water op het ‘deksel’.
  6. Klop het laatste ei los en bestrijk de pastei ermee. Prik een gaatje in het midden zodat de stoom kan ontsnappen.
  7. Bak de pastei in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.

    Voedingswaarde

  • Kcal 792
  • Eiwit 48 g
  • Koolhydraten 50 g
  • Vet 3 g