
Spinaziesalade met geitenkaas en aardbeien
14 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
150 g gewassen spinazie (zak à 300 g)
1 rode ui, in halve ringen
zachte geiten-kaas naturel (125 g)
3 el amandelschaafsel
1 bakje GIJS Hollandse aardbeien (250 g)
1 el witte wijnazijn
2 tl vloeibare honing
1 tl mosterd
3 el olijfolie extra vierge
Bereidingswijze
Verdeel de spinazie met de uiringen en de geitenkaas over een schaal.
Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel en schud op een bord. Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
Klop een dressing van de wijnazijn, de honing, de mosterd en de olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verdeel de aardbeien over de salade. Besprenkel met de honingvinaigrette en bestrooi met het amandelschaafsel. Lekker met Korenlanders Rustiek Wit.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
220 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
7 gram
Eiwitten
7 gram