
Spinaziesalade met krab, venkel en avocado
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
21.89 voor 4 pers.
Ingrediënten
200 gram Risoni
2 stuks Venkel
1 tenen Knoflook
250 gram Cherrytomaat
1 stuk Avocado
1 bosje Basilicum
1 bosje Peterselie
3 eetlepel Kalamata olijven
2 eetlepel Kappertjes
200 gram Surimi
2 theelepel Citroensap
100 gram Babyspinazie
50 gram Krulslamelange
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de risoni volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
2. Snijd de harde kernen uit de venkel en snijd de venkel in dunne ringen. Plet de knoflookteen en verwijder de schil. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op laag tot middelhoog vuur en fruit hierin de venkel met de knoflook, een snuf zout en peper. Bak de venkel beetgaar, ongeveer 15 minuten.
3. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de avocado in stukjes. Hak de basilicum, peterselie, olijven en kappertjes grof. Haal de surimi met twee vorken of je handen uit elkaar zodat er dunne sliertjes ontstaan.
4. Haal de knoflook uit de venkel en gooi weg. Meng de venkel met de risoni, cherrytomaatjes met de avocado, basilicum, peterselie, olijven, kappertjes, surimi, 2 eetlepels olijfolie en het citroensap. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Voeg tot slot ook de spinazie en krulsla toe. Serveer de salade in diepe borden.
Meer recepten in de categorie