
Spinaziesalade met spek en dadels
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
Peper
300 gram verse spinazie
150 gram dadels
110 gram ham
100 gram witte kaas
300 gram wortels
1 stuk rode ui
2 stuks rode bieten
1 stuk citroen
1 eetlepel witte wijnazijn
50 gram pecannoten
10 gram munt
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Snijd de plakken ham doormidden, de worteltjes in dunne plakken en de bieten in kleine reepjes. Rasp de helft van de citroen en pers het sap uit. Verkruimel de witte kaas, verwijder de pitten uit de dadels en hak de munt fijn en de pecannoten grof.
2. Rol een halve plak ham om elke dadel heen. Verhit een koekenpan en bak de dadels in 5 minuten rondom goudbruin.
3. Verhit de koekenpan opnieuw en rooster de pecannoten 5 minuten.
4. Meng het citroensap met de witte wijnazijn en een scheutje olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met wat peper.
5. Meng de spinazie met de rode ui, de munt, de worteltjes, de bieten, de pecannoten, de witte kaas en de dressing tot een frisse salade.
6. Verdeel de salade over de borden en serveer de dadels erbovenop.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1641 Kj
Calorieën
390 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
38 gram
Waarvan suikers
32 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
16 gram