Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinaziesalade met spek en dadels

Spinaziesalade met spek en dadels

Ingrediënten

  • olijfolie
  • peper
  • 300 gram verse spinazie
  • 150 gram dadels
  • 110 gram ham
  • 100 gram witte kaas
  • 300 gram wortels
  • 1 stuk rode ui
  • 2 stuks rode bieten
  • 1 stuk citroen
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 50 gram pecannoten
  • 10 gram munt
Spinaziesalade met spek en dadels product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Snijd de plakken ham doormidden, de worteltjes in dunne plakken en de bieten in kleine reepjes. Rasp de helft van de citroen en pers het sap uit. Verkruimel de witte kaas, verwijder de pitten uit de dadels en hak de munt fijn en de pecannoten grof.
  2. 2. Rol een halve plak ham om elke dadel heen. Verhit een koekenpan en bak de dadels in 5 minuten rondom goudbruin.
  3. 3. Verhit de koekenpan opnieuw en rooster de pecannoten 5 minuten.
  4. 4. Meng het citroensap met de witte wijnazijn en een scheutje olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met wat peper.
  5. 5. Meng de spinazie met de rode ui, de munt, de worteltjes, de bieten, de pecannoten, de witte kaas en de dressing tot een frisse salade.
  6. 6. Verdeel de salade over de borden en serveer de dadels erbovenop.

    Voedingswaarde

  • Kcal 390
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 38 g
  • waarvan suikers 32
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 10