
Spinaziesoep met knoflook en koriander
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Indiaas
Ingrediënten
2 eetlepels arachideolie
1 rode ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook
300 gram verse spinazie (panklaar)
600 milliliter groentebouillon
400 milliliter kokosmelk (blikje, pakje)
2 eetlepels verse koriander (gehakt)
1 theelepel tabasco
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui en de knoflook en voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken.
2. Giet de bouillon en kokosmelk erbij (voeg als je santen gebruikt 250 ml heet water toe) en breng de soep aan de kook.
3. Roer 1 eetlepel koriander door de soep en voeg de tabasco toe.
4. Pureer de soep en schep deze in warme kommen. Strooi de rest van de koriander erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
265 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
5 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie