
Spinaziestamppot met gerookte makreel
Hoofdgerecht
1 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
250 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
200 gram spinazie (panklaar)
75 gram cherry-/kerstomaatjes
1 eetlepel olijfolie
50 gram crème fraîche
1 kleine gerookte makreelfilet
1 lente-/bosui (in ringetjes)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Kook de laatste minuut de spinazie mee.
2. Schep de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie, zout en peper. Gril de tomaatjes in de oven in circa 15 minuten zacht.
3. Giet de aardappels en spinazie af, laat goed uitlekken en druk de spinazie een beetje aan. Doe terug in de pan en stamp met de crème fraîche tot een romige puree. Voeg de helft van de makreel toe, stamp goed door en breng op smaak met zout en peper.
4. Schep de stamppot op een bord en verdeel de tomaatjes, bosui en overige makreel erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
740 kcal
Vetten
45 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
48 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
29 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie