
Spinaziestamppot met kaasschnitzel
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
25.00 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Kruimige aardappels
50 gram Roomboter
1 stuk Rode ui
2 tenen Knoflook
600 gram Spinazie
4 stuks Kaasschnitzels
8 stuks Zongedroogde tomaatjes
40 gram Pijnboompitten
50 ml Volle melk
Bereidingswijze
1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappels in 15 minuten gaar. Giet af en laat droogstomen.
2. Verwarm ondertussen een grote koekenpan of wok met de helft van de roomboter. Snipper de rode ui en snijd de knoflook in dunne plakjes. Fruit de ui en knoflook in de boter tot de ui glazig wordt. Voeg de spinazie toe en bak een paar minuten tot de spinazie geslonken is. Draai het vuur uit, breng de spinazie op smaak met peper en zout en laat iets uitlekken.
3. Verwarm de koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kaasschnitzels goudbruin en krokant. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Verwarm nog een koekenpan en bak hierin de pijnboompitten op laag vuur goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden.
4. Meng de resterende boter met de warme melk door de aardappels. Stamp tot een puree en breng op smaak met zout en peper. Roer de gebakken spinazie met de zongedroogde tomaatjes door de puree.
5. Serveer de spinaziestamppot met de kaasschnitzels. Garneer de stamppot met de pijnboompitjes.
Meer recepten in de categorie