
Spinazietaart
Hoofdgerecht
6 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 rol bladerdeeg (koelvers)
2 eetlepels paneermeel
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 ui (gesnipperd)
900 gram spinazie (panklaar)
4 eieren
200 milliliter kookroom
1 eetlepel verse Italiaanse kruiden (gehakt)
125 gram feta (verkruimeld)
Bereidingswijze
1. Vet de bakvorm in of bekleed deze met bakpapier.
2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de springvorm met het deeg en prik de deegbodem in met een vork. Bestrooi met een dun laagje paneermeel.
3. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook en ui zonder te kleuren.
4. Schep de spinazie erdoor totdat deze geslonken is. Giet de spinazie af in een zeef en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.
5. Klop de eieren los met de room, kruiden, zout en peper.
6. Verdeel de spinazie over de deegbodem en bestrooi met de feta.
7. Giet het eimengsel erop en bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
425 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
22 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie