
Spitskool-spinazie salade met pulled salmon en artisjokspread
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 stuk spitskool
50 gram gedroogde vijgen
2 stuks appels
300 gram verse spinazie
1 handje amandel
20 gram platte peterselie
1 eetlepel witte wijnazijn
300 gram zalmfilets
390 gram artisjokharten
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
+ staafmixer/keukenmachine
1. Halveer de spitskool over de lengte en snijd vervolgens in dunne reepjes. Meng met de witte wijnazijn en de spinazie.
2. Halveer de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes, de vijgen in plakjes en voeg toe aan de spitskool-spinazie salade.
3. Wrijf de zalm in met olijfolie en verhit een koekenpan. Bak de zalm aan beide kanten 3 - 4 minuten. Verwijder de huid en trek met twee vorken de zalm uit elkaar.
4. Pel de knoflook. Pureer de artisjokharten samen met de knoflook tot een egale massa. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe.
5. Hak de peterselie en de amandelen grof. Verdeel de spitskool-spinazie salade en de pulled salmon over de borden. Garneer met de peterselie en de amandelen en serveer met de artisjokspread.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1740 Kj
Calorieën
412 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
34 gram
Waarvan suikers
32 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
30 gram