Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spitskool-spinazie salade met pulled salmon en artisjokspread

Spitskool-spinazie salade met pulled salmon en artisjokspread

Ingrediënten

  • 1 stuk spitskool
  • 50 gram gedroogde vijgen
  • 2 stuks appels
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 handje amandel
  • 20 gram platte peterselie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 300 gram zalmfilets
  • 390 gram artisjokharten
  • 1 teentje knoflook
Spitskool-spinazie salade met pulled salmon en artisjokspread product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer/keukenmachine
  2. Halveer de spitskool over de lengte en snijd vervolgens in dunne reepjes. Meng met de witte wijnazijn en de spinazie.
  3. Halveer de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes, de vijgen in plakjes en voeg toe aan de spitskool-spinazie salade.
  4. Wrijf de zalm in met olijfolie en verhit een koekenpan. Bak de zalm aan beide kanten 3 - 4 minuten. Verwijder de huid en trek met twee vorken de zalm uit elkaar.
  5. Pel de knoflook. Pureer de artisjokharten samen met de knoflook tot een egale massa. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe.
  6. Hak de peterselie en de amandelen grof. Verdeel de spitskool-spinazie salade en de pulled salmon over de borden. Garneer met de peterselie en de amandelen en serveer met de artisjokspread.

    Voedingswaarde

  • Kcal 412
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 34 g
  • waarvan suikers 32
  • Vet 17 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 12