Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spitskool stamppot met rookworst en piccalilly

Spitskool stamppot met rookworst en piccalilly

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 600 gram spitskool
  • 50 gram roomboter
  • 150 ml melk
  • 2 eetlepels mosterd
  • 125 gram spekreepjes
  • 2 stuks rookworsten
  • 4 eetlepels piccalilly
Spitskool stamppot met rookworst en piccalilly product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. Doe na 10 minuten de worsten bij de aardappelen in de pan om deze te verwarmen.
  2. 2. Verhit een scheutje olie in een wok- of hapjespan en roerbak de spitskool in 4 minuten beetgaar.
  3. 3. Verwarm ondertussen de melk met de boter.
  4. 4. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met het melkmengsel en 2 eetlepels mosterd tot puree. Meng de spitskool erdoor en breng op smaak met peper.
  5. 5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de spekjes goudbruin. Snijd de rookworsten doormidden.
  6. 6. Serveer de spitskool stamppot met de spekjes, een stuk rookworst en de piccalilly.
  7. Tip: Strooi wat gehakte dragon over de spitskool stamppot voor een frisse noot.

    Voedingswaarde

  • Kcal 653
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 75 g
  • waarvan suikers 31
  • Vet 28 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 10