
Spitskool stamppot met rookworst en piccalilly
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 kg aardappelen
600 gram spitskool
50 gram roomboter
150 ml melk
2 eetlepels mosterd
125 gram spekreepjes
2 stuks rookworsten
4 eetlepels piccalilly
Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. Doe na 10 minuten de worsten bij de aardappelen in de pan om deze te verwarmen.
2. Verhit een scheutje olie in een wok- of hapjespan en roerbak de spitskool in 4 minuten beetgaar.
3. Verwarm ondertussen de melk met de boter.
4. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met het melkmengsel en 2 eetlepels mosterd tot puree. Meng de spitskool erdoor en breng op smaak met peper.
5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de spekjes goudbruin. Snijd de rookworsten doormidden.
6. Serveer de spitskool stamppot met de spekjes, een stuk rookworst en de piccalilly.
Tip: Strooi wat gehakte dragon over de spitskool stamppot voor een frisse noot.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2746 Kj
Calorieën
653 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
75 gram
Waarvan suikers
31 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
23 gram