
Spitskoolsoep met spekjes
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
125 gram gerookte spekreepjes
3 eetlepels arachideolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 theelepel gember (geraspt)
0.5 theelepels gerookt paprikapoeder
500 gram spitskolen (in reepjes)
1 liter groentebouillon
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels chilisaus
2 lente-/bosuitjes (in ringen)
Bereidingswijze
1. Bak de spekreepjes in een droge, hete koekenpan krokant en houd apart. Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en gember 2-3 minuten. Voeg de paprikapoeder en de helft van de spitskool toe en roerbak nog 3 minuten.
2. Giet de bouillon en sojasaus erbij en bak nog 3 minuten. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de overige spitskool 3-4 minuten. Meng de chilisaus erdoor.
3. Verdeel de gewokte kool over kommen. Pureer de soep met een staafmixer en giet in de kommen. Bestrooi met de bosui en spekjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
240 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
11 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
11 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie