Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spitskoolstamppot met ham en pijnboompitjes

Spitskoolstamppot met ham en pijnboompitjes

Ingrediënten

  • 800 g kruimige aardappels
  • 1 spitskool
  • 40 g pijnboompitjes
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml warme melk
  • 1 tl gladde mosterd
  • 100 g ham
Spitskoolstamppot met ham en pijnboompitjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng 2 pannen met water aan de kook.
  2. Schil en snijd de aardappels in gelijke grove stukken.
  3. Kook in ongeveer 15 minuten beetgaar.
  4. Snijd de spitskool in de lengte door vieren.
  5. Verwijder de kern en snijd de spitskool in fijne reepjes.
  6. Kook met een snuf zout in de tweede pan in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  7. Bak de pijnboompitjes in een droge pan goudbruin.
  8. Zet apart.
  9. Giet de spitskool af.
  10. Giet nu ook de aardappels af en stoom droog, pureer met een pureestamper.
  11. Meng de olijfolie, melk en mosterd door de puree en vervolgens ook de spitskool.
  12. Snijd de ham in reepjes en meng samen met versgemalen zwarte peper door de spitskoolstamppot.
  13. Serveer met de pijnboompitjes.