
Spitskoolstamppot met ham en pijnboompitjes
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
800 g kruimige aardappels
1 spitskool
40 g pijnboompitjes
1 el olijfolie
50 ml warme melk
1 tl gladde mosterd
100 g ham
Bereidingswijze
Breng 2 pannen met water aan de kook.
Schil en snijd de aardappels in gelijke grove stukken.
Kook in ongeveer 15 minuten beetgaar.
Snijd de spitskool in de lengte door vieren.
Verwijder de kern en snijd de spitskool in fijne reepjes.
Kook met een snuf zout in de tweede pan in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Bak de pijnboompitjes in een droge pan goudbruin.
Zet apart.
Giet de spitskool af.
Giet nu ook de aardappels af en stoom droog, pureer met een pureestamper.
Meng de olijfolie, melk en mosterd door de puree en vervolgens ook de spitskool.
Snijd de ham in reepjes en meng samen met versgemalen zwarte peper door de spitskoolstamppot.
Serveer met de pijnboompitjes.